1

2

Przepisy

parowki po wegiersku

4/5

porcje: 5 porcji

Przygotowanie:

Cebule pokroic w kostke,podsmazyc na oleju.Pieczarki pokroic i usmazyc,polaczyc z cebula.Dodac parowki pokrojone w polksiezyce,podlac rosolem tak,aby wszystko bylo przykryte.Dodac pokrojona papryke konserwowa,przecier pomidorowy,zagescic maka i smietana,na koncu dodac przyprawy,czosnek drobno pokrojony i zielona pietruszke.Podawac z ryzem ugotowanym ''na sypko'' lub ugotowanymi ziemniakami pokrojonymi w cwiartki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: