1

2

Przepisy

Przygotowanie:



Sposób przyrządzenia:
Mąkę pszenną i proszek rozmieszać i podzielic na 3 porcje. Każdą połączyc osobno z kisielem cytrynowym, kiesielem wiśniowym i budyniem czekoladowym.

Utrzeć maslo z cukrem, dodać zółtka, sok z cytryny, pianę z bialek. Masę podzielic na trzy części i połączyc z suchumi produktami.

Każdą masę wykłądac osobno (jedna na drugą) , piec ok 40 min w ok 170 stopniach .Po ostudzeniu polać polewą, posypac cukrem pudrem lub posmarowac lukrem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

  • aga-25
    ekstra ciasto na szybko
  • wiol22
    a kisiel budyń z cukrem czy bez?:)
  • aleksandra120
    Co zrobic aby masy kislowe i budyniowa nie zlewaly sie w jadna calosc? Poza tym w smaku ciasto jest pyszne
  • aleksandra120
    Co zrobic aby masy kislowe i budyniowa nie zlewaly sie w jadna calosc. Poza tym w smaku ciasto jest pyszne
  • weronika66
    pyszny przepis
  • wiola12345
    niestety ciasto to to jeden wielki zakalec.....a szkoda bo ładnie wygląda.i moim zdaniem proszku trzeba dać więcej niż łyżeczkę.to samo dotyczy mąki.
  • 536736
    Dzięki bardzo! Jednak się skuszę i zrobię to ciacho bo podoba mi się wygląd:):)Pozdrawiam.
  • ELWIRKA
    Nie ma sprawy - już spieszę z własnymi doznaniami smakowymi... ;))) Otóż według mnie jest to "coś" pomiędzy babką a ciastem biszkoptowym. Jest z pewnością suche, co daje pole do popisu smakoszom dodatków w stylu twarożku, nutelli, dżemu, jogurtu... Najbardziej przypomina mi popularną zebrę, choć suchy kisiel czy budyń pozostawia swój specyficzny posmak. Mam nadzieję, że nikt nie będzie rozczarowany jego smakiem i zniechęcony na zawsze... ;)))
  • 536736
    Hm,miałam zamiar upiec to ciasto na święta ale po ostatnim komentarzu zwątpiłam,może Elwirka się wypowie czy nie jest to ciasto bułkowate,na zdjęciu wygląda b.ładnie,kolorowo ale jak smakuje?
  • PIKPOK
    jak smakuje tak jak wygląda to warto piec :)ale bywa róznie z tymi przepisami wiem to z doświadczenia
  • 729264
    Wygląda apetycznie jak znajdę trochę czasu to spróbuję upiec.
  • Bozenach
    Jeszcze nie jadłam takiego ciasta warto wypróbować teraz na Święta
  • agarb
    Ciasto pyszne:)

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: