Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Kolorowe ciasto kisielowo-budyniowe

  • Łatwe i smaczne ciasto do kawy i herbaty...
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania



  1. Sposób przyrządzenia:
    Mąkę pszenną i proszek rozmieszać i podzielic na 3 porcje. Każdą połączyc osobno z kisielem cytrynowym, kiesielem wiśniowym i budyniem czekoladowym.

    Utrzeć maslo z cukrem, dodać zółtka, sok z cytryny, pianę z bialek. Masę podzielic na trzy części i połączyc z suchumi produktami.

    Każdą masę wykłądac osobno (jedna na drugą) , piec ok 40 min w ok 170 stopniach .Po ostudzeniu polać polewą, posypac cukrem pudrem lub posmarowac lukrem.

Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 5 września 2013
    aga-25

    ekstra ciasto na szybko

    +0
  • 18 grudnia 2009
    wiol22

    a kisiel budyń z cukrem czy bez?:)

    +0
  • 4 lipca 2009
    aleksandra120

    Co zrobic aby masy kislowe i budyniowa nie zlewaly sie w jadna calosc? Poza tym w smaku ciasto jest pyszne

    +0
  • 4 lipca 2009
    aleksandra120

    Co zrobic aby masy kislowe i budyniowa nie zlewaly sie w jadna calosc. Poza tym w smaku ciasto jest pyszne

    +0
  • 1 kwietnia 2009
    weronika66

    pyszny przepis

    +0
  • 13 marca 2009
    wiola12345

    niestety ciasto to to jeden wielki zakalec.....a szkoda bo ładnie wygląda.i moim zdaniem proszku trzeba dać więcej niż łyżeczkę.to samo dotyczy mąki.

    +0
  • 8 grudnia 2008
    536736

    Dzięki bardzo! Jednak się skuszę i zrobię to ciacho bo podoba mi się wygląd:):)Pozdrawiam.

    +0
  • 8 grudnia 2008
    ELWIRKA

    Nie ma sprawy - już spieszę z własnymi doznaniami smakowymi... ;))) Otóż według mnie jest to "coś" pomiędzy babką a ciastem biszkoptowym. Jest z pewnością suche, co daje pole do popisu smakoszom dodatków w stylu twarożku, nutelli, dżemu, jogurtu... Najbardziej przypomina mi popularną zebrę, choć suchy kisiel czy budyń pozostawia swój specyficzny posmak. Mam nadzieję, że nikt nie będzie rozczarowany jego smakiem i zniechęcony na zawsze... ;)))

    +0
  • 7 grudnia 2008
    536736

    Hm,miałam zamiar upiec to ciasto na święta ale po ostatnim komentarzu zwątpiłam,może Elwirka się wypowie czy nie jest to ciasto bułkowate,na zdjęciu wygląda b.ładnie,kolorowo ale jak smakuje?

    +0
  • 7 grudnia 2008
    PIKPOK

    jak smakuje tak jak wygląda to warto piec :)ale bywa róznie z tymi przepisami wiem to z doświadczenia

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Kolorowe ciasto kisielowo-budyniowe
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Kolorowe ciasto kisielowo-budyniowe

Wydrukuj przepis

Kolorowe ciasto kisielowo-budyniowe

Zgłoś przepis do moderacji