1

2

Przepisy

Golonki marynowane i pieczone

4/5 4 18 5 1

Przygotowanie:

Golonki ułożyc jedną warstwą w sporym naczyniu − np.w brytfance. Z 1/2 litra wina, 2 pełnych łyżek musztardy i 1/3 szklanki ketchupu zrobic marynatę. Golonki obłożyc plastrami cebuli, zielem angielskim i listkami laurowymi, posypac pieprzem i zalac marynatą.

Wstawic do lodówki na ok. dobę (może byc krócej lub dłużej) − obracac 2−3 razy dziennie.

Z golonek zeskrobac marynatę (można nożem lub ręką) − ułożyc w brytfance, podlac olejem i obsmażyc ze wszystkich stron. Dołożyc marynatę razem z cebulą i przyprawami.

Wstawic do nagrzanego piekarnika (160−175 stopni). Upiec do miękkości, często obracając.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: