Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Golonki marynowane i pieczone

  • Nie ma to, jak mięsko przygotowane w domu...
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Golonki ułożyc jedną warstwą w sporym naczyniu − np.w brytfance. Z 1/2 litra wina, 2 pełnych łyżek musztardy i 1/3 szklanki ketchupu zrobic marynatę. Golonki obłożyc plastrami cebuli, zielem angielskim i listkami laurowymi, posypac pieprzem i zalac marynatą.

    Wstawic do lodówki na ok. dobę (może byc krócej lub dłużej) − obracac 2−3 razy dziennie.

    Z golonek zeskrobac marynatę (można nożem lub ręką) − ułożyc w brytfance, podlac olejem i obsmażyc ze wszystkich stron. Dołożyc marynatę razem z cebulą i przyprawami.

    Wstawic do nagrzanego piekarnika (160−175 stopni). Upiec do miękkości, często obracając.

Konkurs - Daj słoikom drugie życie - zakończenie
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 24 września 2014
    lucynako

    wyglądają super! ... mniam :)

    +0
  • 4 kwietnia 2009
    patusia166

    :)

    +0
  • 6 grudnia 2008
    Elunia11

    Mój chłopak takze uwielbia golonki,juz sie domaga od pewnego czasu wiec musze kiedys dla niego je zrobic,dam znac jak cos wymysle.

    +0
  • 6 grudnia 2008
    edy1975

    Mój mąż bardzo lubi golonki,chyba Mu będzie smakowało

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Golonki marynowane i pieczone
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Golonki marynowane i pieczone

Wydrukuj przepis

Golonki marynowane i pieczone

Zgłoś przepis do moderacji