1

2

Przepisy

Łosoś z patelni

5/5 5 16 5 1

przygotowanie: 15 minut

składniki:

Przygotowanie:

  • Łososia osuszyc papierowym ręcznikiem. Na patelni rozpuścic masło i dolac olej.
  • Ułożyc na rozgrzanym tłuszczu kawałki ryby, posypac pieprzem, czosnkiem granulowanym, skropic sokiem z cytryny oraz przyprawą maggi.
  • Po kilku minutach odwrócic na drugą stronę i dosmażyc.
Na talerzu można skropic jeszcze raz sokiem z cytryny i posypac pieprzem.
Podawac z pieczywem, frytkami lub ziemniakami z wody lub pieczonymi.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: