Łosoś z patelni

5/5 5 21 5 1
5/5 5 21 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 10 min.

składniki:

Przygotowanie:

  1. Łososia osuszyć papierowym ręcznikiem. Na patelni rozpuścić masło i dolać olej
  2. Ułożyc na rozgrzanym tłuszczu kawałki ryby, posypac pieprzem, czosnkiem granulowanym, skropic sokiem z cytryny oraz przyprawą maggi
  3. Po kilku minutach odwrócić na drugą stronę i dosmażyć, przyprawić tak samo jak z pierwszej strony.
  4. Na talerzu można skropić jeszcze raz sokiem z cytryny i posypać pieprzem. Podawać z pieczywem, frytkami lub ziemniakami z wody lub pieczonymi.

Opis przepisu:

By cieszyć się smakiem aromatycznego łososia z patelni, dzwonki ryby smaż na maśle z dodatkiem oleju. Rybę przypraw natomiast pieprzem i czosnkiem, a także sokiem z cytryny i Przyprawą w płynie MAGGI. Soczystego łososia z patelni zajadaj z domowymi frytkami lub świeżym pieczywem. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?