1

2

Przepisy

Śledzie w śmietanie z jabłkiem i cebulką

5/5

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 10 porcji

Przygotowanie:

  • Jabłka obrac i utrzec na grubej tarce jarzynowej. Połączyc ze śmietaną.
  • Cebule pokroic w półplasterki, posypac cukrem i szczyptą soli, skropic sokiem z cytryny i wymieszac, po czym odstawic na kilka minut.
  • Śledzie pokroic w małe kawałki (szerokie paski) i połączyc ze śmietaną i jabłkami. Dodac cebulę.
  •  Wlac olej spod śledzi (z opakowania).
Wszystko wymieszac i odstawic do lodówki na parę godzin (najlepiej na noc).
Podawac z pieczywem lub ziemniakami. Przechowywac do 7 dni.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: