Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Marynata do schabu

  • Marynata do schabu
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 1
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Składniki marynaty dokładnie rozmieszać w misce. Schab pokroić w plastry o grubości około 1 cm i roz−klepać je specjalnym tłuczkiem. Włożyć do marynaty i dokładnie wymieszać. Zostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu. Po upływie tego czasu osączyć z zalewy i piec na niezbyt mocno rozgrzanym grillu, przewracając co jakiś czas.
Kalorie: - kcal / 1 porcję

Potrzebne składniki:

  • 1 szklanki oleju
  • 11 łyżki czerwonego octu winnego
  • 11 łyżki sosu sojowego
  • 11 łyżka soku pomarańczowego
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • szczypta imbiru
  • 1 płaskiej łyżeczki pieprzu
  • 1 płaskiej łyżeczki ostrej papryki
  • nieduża pokrojona cebula albo zmiażdżony ząbek czosnku
  • 1 kg młodego nie mrożonego wcześniej schabu

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Marynata do schabu
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Marynata do schabu

Wydrukuj przepis

Marynata do schabu

Zgłoś przepis do moderacji