Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Kaczka pieczona nadziewana ziemniakami

  • Kaczka pieczona nadziewana ziemniakami
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kaczkę oczyścić, usunąć wnętrzności i dokładnie umyć. Natrzeć solą, mielonym pieprzem, majerankiem i zmiażdżoną lub utartą na tarce cebulą. Potrzymać 15 minut w szczelnie przykrytym naczyniu.
    Ziemniaki obrać, umyć i pokrajać w niewielką kostkę. Na patelni stopić pokrajany boczek, dodać ziemniaki i zrumienić, po zrumienieniu osolić. Smażonymi ziemniakami nadziać kaczkę i zaszyć.
    Ułożyć na blasze lub nie przykrytej brytfannie, wlać wywar z włoszczyzny i piec w średnio gorącym piekarniku, podlewając często utworzonym sosem. Gdy kaczka będzie miękka, wlać szklankę śmietany i jeszcze chwilę potrzymać w piekarniku.
    Jabłka umyć, osuszyć i pokrajać na ćwiartki, usuwając gniazda nasienne. Kłaść na rozgrzane na patelni masło, krótko je przesmażyć i posypać kminkiem.

    Rada:
    Kaczkę podawać na gorąco z dodatkiem duszonych jabłek.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Kaczka pieczona nadziewana ziemniakami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Kaczka pieczona nadziewana ziemniakami

Wydrukuj przepis

Kaczka pieczona nadziewana ziemniakami

Zgłoś przepis do moderacji