Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Pieczeń z jelenia

  • Pieczeń z jelenia
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mięso umyć, wyżyłować, zalać wrzącym octem wymieszanym z wodą i przyprawami, pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godziny często obracając. Następnie wyjąć, osuszyć, naszpikować cienkimi paskami słoniny, posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i marynatą, dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać namoczone śliwki. Miękkie mięso wyjąć, pokrajać ukośnie na porcje. Sos połączyć ze śmietaną wymieszaną z pozostałą mąką, zagotować, przetrzeć, doprawić, polać mięso.
    Podawać z ziemniakami i buraczkami.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Pieczeń z jelenia
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Pieczeń z jelenia

Wydrukuj przepis

Pieczeń z jelenia

Zgłoś przepis do moderacji