Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Ptasie mleczko

Szybkie i smaczne!!!
  • Szybkie i smaczne!!!
  • Szybkie i smaczne!!!
  • czas Łączny czas: 90 min (Przygotowanie: 60 min Oczekiwanie 30 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. 3 szklanki a do każdej wsypać 1 ½ łyżki żelatyny zalać 3 łyżkami zimnego mleka i uzupełnić gorącym mlekiem do ½ szklanki i dokładnie rozprowadzić żelatynę. Sparzyć jajka.  

    I krem 
    6 żółtek
    2 łyżki masła
    ½ szklanki cukru pudru 
    Wszystkie składniki zmiksować i dodać chłodne mleko z żelatyną i szybko zmiksować a następnie wylać do tortownicy. Wstawić do lodówki.  

    II krem
     
    6 białek
    1 szklanka cukru pudru 
    Ubić białka na sztywno i dodać cukier puder. Podzielić na dwie części. Do jednej części dodać 2 łyżki kakao i wystudzoną żelatynę z mlekiem. Szybko zmiksować i wylać na żółty krem w tortownicy. Wstawić do lodówki.  

    III krem
     
    Do drugiej części białka dodać wystudzone mleko z żelatyną i szybko zmiksować a następnie wylać na brązowy krem do tortownicy. Wstawić do lodówki. 
    Na biały krem wylać wystudzoną i tężejącą czerwoną galaretkę. 
    Wstawić do lodówki.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 7 marca 2014
    hausemanager

    lubię wszystkie ciasta "podróbki" próbowałem już snikers, rafaello i ptasie mleczko też. polecam!

    +0
  • 9 grudnia 2008
    Bozenach

    ja mam całkiem inny przepis na ptasie mleczko choć też kolorami wychodzi tak samo nie wiem jak w smaku

    +0
  • 16 listopada 2008
    anya-ka

    ale równiuteńkie :o wygląda bardzo smacznie :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Ptasie mleczko

Wydrukuj przepis

Ptasie mleczko

Zgłoś przepis do moderacji