Ptasie mleczko

5/5 5 40 5 1

przygotowanie: 1 h

oczekiwanie: 30 min

Ciasto Ptasie mleczko to sposób na delikatny i kremowy deser idealny zwłaszcza latem, jako że podajemy go na zimno. Kilkuwarstwowe ciasto składa się aż z czterech pięter przyjemności – maślano-jajecznego, kakaowego, mlecznego i truskawkowego, przygotowanego na bazie Galaretki truskawkowy smak WINIARY. Pycha!

Przygotowanie:

span style=color: #000000;3 szklanki a do każdej wsypać 1 1 łyżki żelatyny zalać 3 łyżkami zimnego mleka i uzupełnić gorącym mlekiem do 1 szklanki i dokładnie rozprowadzić żelatynę. Sparzyć jajka./spanspan style=color: #000000; font−family: Times New Roman; /spanspan style=color: #000000; font−family: Times New Roman; br /br //spanspan style=color: #000000;I krem/spanspan style=color: #000000; font−family: Times New Roman; br //spanspan style=color: #000000;6 żółtekbr //spanspan style=color: #000000;2 łyżki masłabr //spanspan style=color: #000000;1 szklanki cukru pudru/spanspan style=color: #000000; font−family: Times New Roman; br //spanspan style=color: #000000;Wszystkie składniki zmiksować i dodać chłodne mleko z żelatyną i szybko zmiksować a następnie wylać do tortownicy. Wstawić do lodówki./spanspan style=color: #000000; font−family: Times New Roman; /spanspan style=color: #000000; font−family: Times New Roman; br //spanspan style=color: #000000;br /II krem/spanspan style=color: #000000; font−family: Times New Roman; br //spanspan style=color: #000000;6 białek br //spanspan style=color: #000000;1 szklanka cukru pudru/spanspan style=color: #000000; font−family: Times New Roman; br //spanspan style=color: #000000;Ubić białka na sztywno i dodać cukier puder. Podzielić na dwie części. Do jednej części dodać 2 łyżki kakao i wystudzoną żelatynę z mlekiem. Szybko zmiksować i wylać na żółty krem w tortownicy. Wstawić do lodówki./spanspan style=color: #000000; font−family: Times New Roman; /spanspan style=color: #000000; font−family: Times New Roman; br //spanspan style=color: #000000;br /III krem/spanspan style=color: #000000; font−family: Times New Roman; br //spanspan style=color: #000000;Do drugiej części białka dodać wystudzone mleko z żelatyną i szybko zmiksować a następnie wylać na brązowy krem do tortownicy. Wstawić do lodówki./spanspan style=color: #000000; font−family: Times New Roman; br //spanspan style=color: #000000;Na biały krem wylać wystudzoną i tężejącą czerwoną galaretkę./spanspan style=color: #000000; font−family: Times New Roman; br //spanspan style=color: #000000;Wstawić do lodówki./span

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.