Szpinak z mozzarellą

5/5 5 12 5 1
5/5 5 12 5 1
  • Przygotowanie: 10 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 2

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu włożyć zamrożony (bądź świeży bardzo rozdrobniony) szpinak. Smażać go na wolnym ogniu ok 10 minut.
  2. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
  3. Do szpinaku dodać 2- 3 łyżki śmietany. Razem poddusić ok 5 minut, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojony na ok 2- 3 cm kawałki ser mozzarella.
  4. Poddusić wszystko razem aż do momentu, gdy ser się rozpuści. Gotowym sosem polać odcedzony wcześniej makaron.

Opis przepisu:

Danie doskonałe dla miłośników szpinaku i ciągnącego się sera. Szpinak z mozzarellą smażymy z dodatkiem czosnku i śmietany, a następnie podajemy z makaronem penne ugotowanym al dente. Szpinak z mozzarellą i makaronem to idealne danie na kolację we dwoje.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?