Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Szpinak z mozzarellą

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 2
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Na rogrzaną patelnię z odrobiną oliwy (oleju/masła) włożyć zamrożony (bądź świeży bardzo rozdrobniony) szpinak. Podsmażać go na wolnym ogniu. W tym czasie wstawić lekko osoloną wodę na makaron, po zagotowaniu wrzucić makaron penne i gotować wg przepisu na opakowaniu. Gdy szpinak jest rozmrożony i lekko obsmażony, dodać 2− 3 łyżki śmietany. Razem poddusić ok 5 minut, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojony na ok 2− 3 cm kawałki ser mozzarella. Poddusić szystko razem aż do momentu, gdy ser się rozpuści (ciągnie się :) ). Gotowym sosem szpinakowo− mozzarellowym polać odcedzony wcześniej makaron.
    Smacznego

Kalorie: - kcal / 2 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Szpinak z mozzarellą
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Szpinak z mozzarellą

Wydrukuj przepis

Szpinak z mozzarellą

Zgłoś przepis do moderacji