1

2

Przepisy

Szpinak z mozzarellą

5/5

przygotowanie: 15-20 minut

porcje: 2 porcje

Przygotowanie:

Na rogrzaną patelnię z odrobiną oliwy (oleju/masła) włożyć zamrożony (bądź świeży bardzo rozdrobniony) szpinak. Podsmażać go na wolnym ogniu. W tym czasie wstawić lekko osoloną wodę na makaron, po zagotowaniu wrzucić makaron penne i gotować wg przepisu na opakowaniu. Gdy szpinak jest rozmrożony i lekko obsmażony, dodać 2− 3 łyżki śmietany. Razem poddusić ok 5 minut, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojony na ok 2− 3 cm kawałki ser mozzarella. Poddusić szystko razem aż do momentu, gdy ser się rozpuści (ciągnie się :) ). Gotowym sosem szpinakowo− mozzarellowym polać odcedzony wcześniej makaron.
Smacznego

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: