Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Sznycle wieprzowe z cebulą i ziemniakami

  • Sznycle wieprzowe z cebulą i ziemniakami
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. ► Ziemniaki obrać, umyć i gotować w osolonej wodzie około 20 minut. Cebulę obrać i zetrzeć lub pokroić w cienkie plasterki. Pietruszkę opłukać, osuszyć, listki oderwać od gałązek.
    ► Kotlety opłukać i osuszyć. Masło rozgrzać na dużej patelni. Włożyć kotlety i smażyć około 4 minut z każdej strony. Wyjąc, doprawić solą i pieprzem, odstawić w ciepłe miejsce.
    ► Na tłuszcz ze smażenia mięsa włożyć cebulę i usmażyć na chrupiąco. Oprószyć mąką, dodać listki pietruszki i krotko smażyć.
    ► Ziemniaki odcedzić, wyłożyć na 4 talerze, dodać sznycle oraz usmażoną cebulę. Każdą porcję udekorować plasterkiem cytryny. Do potrawy można podać zieloną sałatę. 

    Rada:
    Bardzo smaczne są przyrządzone w ten sam sposób rumsztyki wołowe. Kotlety grubości około 1,5 cm (z polędwicy lub rostbefu) smaży się i podaje z dużą ilością zrumienionej, chrupiącej cebulki.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 9 marca 2009
    konto usunięte

    dzieki,wlasnie przypomniales mi o rumsztykach a przepis fajny szybki niezbyt pracochlonny,musze sprobowac.

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Sznycle wieprzowe z cebulą i ziemniakami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Sznycle wieprzowe z cebulą i ziemniakami

Wydrukuj przepis

Sznycle wieprzowe z cebulą i ziemniakami

Zgłoś przepis do moderacji