Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

ZAKONNICA-pyszne ciasto i eleganckie

  • czas Łączny czas: 75 min (Przygotowanie: 45 min Oczekiwanie 30 min)
  • porcji Porcji: 30
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Żółtka utrzec z cukrem na puszystą masę,dodac olej,mąkę i pianę ubitą z białek. Piec 30 min w temperaturze 180 c. Na 5 min przed końcem pieczenia wstawic poncz−wodę wymieszac z kakaem,dodac olejek,alkohol,margarynę i zagotowac. Wyjąc ciasto z piekarnika i ''gorące''podziurawic−najlepiej pałeczkami chińskimi−trzeba zrobic duuużo dziur−ciasto zalac gorącym ponczem i odstawic do wystygnięcia. Smietanę ubic z cukrem,cukrem waniliowym i fixami,na wystudzone ciasto wyłożyc śmietanę. Można posypac −przesmażonymi na suchej patelni− płatkami migdałowymi,startą gorzką czekoladą lub polac delikatnie polewą. Mam ten przepis od jakiegoś czasu i nadal jestem nim zachwycona jest przepyszne w miarę tanie i na prawdę szybki,mogę je jeśc ciągle. Życzę smacznego
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 30 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 7 marca 2014
    wiklinowykret

    szkoda, że nie ma zdjęcia :d chętnie zobaczyłabym jak wygląda zakonnica w formie ciasta

    +0
  • 17 maja 2010
    aga676

    pycha ciaho

    +1
  • 24 lipca 2009
    sylwiia

    fajne pyszne ciasto

    +0
  • 31 stycznia 2009
    A600263

    TROCHĘ SIĘ BAŁAM TYCH DZIUR ALE UDAŁO SIĘ ,NAPRAWDĘ JEST DOBRE

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

ZAKONNICA-pyszne ciasto i eleganckie
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

ZAKONNICA-pyszne ciasto i eleganckie

Wydrukuj przepis

ZAKONNICA-pyszne ciasto i eleganckie

Zgłoś przepis do moderacji