1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Żółtka utrzec z cukrem na puszystą masę,dodac olej,mąkę i pianę ubitą z białek. Piec 30 min w temperaturze 180 c. Na 5 min przed końcem pieczenia wstawic poncz−wodę wymieszac z kakaem,dodac olejek,alkohol,margarynę i zagotowac. Wyjąc ciasto z piekarnika i ''gorące''podziurawic−najlepiej pałeczkami chińskimi−trzeba zrobic duuużo dziur−ciasto zalac gorącym ponczem i odstawic do wystygnięcia. Smietanę ubic z cukrem,cukrem waniliowym i fixami,na wystudzone ciasto wyłożyc śmietanę. Można posypac −przesmażonymi na suchej patelni− płatkami migdałowymi,startą gorzką czekoladą lub polac delikatnie polewą. Mam ten przepis od jakiegoś czasu i nadal jestem nim zachwycona jest przepyszne w miarę tanie i na prawdę szybki,mogę je jeśc ciągle. Życzę smacznego

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: