1

2

Przepisy

Przygotowanie:

−jabłka umyć, wysuszyć, od strony ogonka wyjąć łyżeczką gniazda nasienne
−drobno pokroić umyte morele
−dodać posiekane orzechy, połączyć z miodem
−dodać twarożek, wymieszać na jednolitą masę
−wypełnić nią jabłka
−natłuścić żaroodporne naczynie
−sok zmieszać z winem
−jabłka ułożyć w naczyniu, polać sokiem, wstawić do nagrzanego piekarnika
−piec, aż jabłka będą miękkie

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: