Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Zapiekane jabłka

  • Doskonałe na deser
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. −jabłka umyć, wysuszyć, od strony ogonka wyjąć łyżeczką gniazda nasienne
    −drobno pokroić umyte morele
    −dodać posiekane orzechy, połączyć z miodem
    −dodać twarożek, wymieszać na jednolitą masę
    −wypełnić nią jabłka
    −natłuścić żaroodporne naczynie
    −sok zmieszać z winem
    −jabłka ułożyć w naczyniu, polać sokiem, wstawić do nagrzanego piekarnika
    −piec, aż jabłka będą miękkie
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • 4 duże jabłka
  • 1 pełna łyżka miodu
  • 1 łyżka twarożku
  • 2 łyżki siekanych orzechów włoskich lub laskowych
  • kilka suszonych moreli
  • kilka łyżek soku jabłkowego
  • 1/3 szklanki białego wytrawnego wina

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 12 kwietnia 2009
    patusia166

    ciekawe jeszcze nigdy nie próbowałam czegoś takiegoś:)

    +0
  • 12 kwietnia 2009
    patusia166

    mmmm:)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Zapiekane jabłka
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Zapiekane jabłka

Wydrukuj przepis

Zapiekane jabłka

Zgłoś przepis do moderacji