Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Usta Adama

Pyszne, łatwe i szybkie ciasto na niedzielne przyjecie rodzinki
  • Układanie przed upieczeniem
  • Pyszne, łatwe i szybkie ciasto na niedzielne przyjecie rodzinki
  • Sklejanie biszkopcików
  • Układanie przed upieczeniem
  • Pyszne, łatwe i szybkie ciasto na niedzielne przyjecie rodzinki
  • Sklejanie biszkopcików
  • czas Łączny czas: 75 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 45 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. jajka ubic z cukrem i dodac rozpuszczoną, wystudzoną margarynę
    nadal ubijac razem, dodajac mleko i wodę
    na koniec dodac mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao
    dobrze ubic ciasto i wlac do formy, wyłożonej folią aluminiowąi wysmarowanej tłuszczem

    plaską stronę każdego biszkopta posmarowac marmolada i składac po dwa biszkopty, płaskimi stronami do siebie
    tak przygotowane biszkopty układac na ciescie w blaszce, zanurzając je w ciescie

    budyń ugotowac na mleku i ostudzic
    margaryne z cukrem pudrem utrzec na puch, cały czas ucierając, dodawac stopniowo wystudzony budyn
    masę wylożyc na wystudzone ciasto

    polewa:
    margaryne rozpuscic, następnie mieszając, dodac cukier puder i kakao, gdy troche przestygnie, dodac smietanę i dokładnie wymieszac NIE GOTOWAC!
    żelatynę rozpuscic w 2 łyżkach goracej wody, dodac do polewy i dokładnie wymieszac
    tak przygotowaną polewą polac ciasto
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • ciasto:3 jajka
  • szklanka cukru
  • pol kostki margaryny
  • szklanka mleka
  • łyżka wody
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki kakao
  • dwie i pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • dodatkowo:30 dag okrąglych biszkoptow
  • marmolada
  • masa:opakowanie budyniu waniliowego winiary
  • pol litra mleka
  • kostka margaryny
  • niepełna szklanka cukru pudru
  • polewa:pol kostki margaryny
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 3 łyżki kakao
  • 5 łyżek gęstej smietany
  • niepełna łyżka żelatyny

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 20 marca 2009
    edytaklimowicz01

    Ciasto b.dobre!Właśnie zrobiłam.

    +0
  • 8 listopada 2008
    BEEA123

    Dziękuję,pierwszy raz niezbyt dokładnie przeczytałam przepis.Dopiero dzisiaj zauważyłam.Muszę wypróbować.

    +0
  • 2 listopada 2008
    JEZZABELLA

    Przed włożeniem do piekarnika

    +0
  • 2 listopada 2008
    BEEA123

    Swietnie wygląda.Mam pytanie .Te biszkopty kłaść na upieczony biszkopt,czy przed włożeniem do piekarnika?

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Usta Adama
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Usta Adama

Wydrukuj przepis

Usta Adama

Zgłoś przepis do moderacji