1

2

Przepisy

Przygotowanie:

jajka ubic z cukrem i dodac rozpuszczoną, wystudzoną margarynę
nadal ubijac razem, dodajac mleko i wodę
na koniec dodac mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao
dobrze ubic ciasto i wlac do formy, wyłożonej folią aluminiowąi wysmarowanej tłuszczem

plaską stronę każdego biszkopta posmarowac marmolada i składac po dwa biszkopty, płaskimi stronami do siebie
tak przygotowane biszkopty układac na ciescie w blaszce, zanurzając je w ciescie

budyń ugotowac na mleku i ostudzic
margaryne z cukrem pudrem utrzec na puch, cały czas ucierając, dodawac stopniowo wystudzony budyn
masę wylożyc na wystudzone ciasto

polewa:
margaryne rozpuscic, następnie mieszając, dodac cukier puder i kakao, gdy troche przestygnie, dodac smietanę i dokładnie wymieszac NIE GOTOWAC!
żelatynę rozpuscic w 2 łyżkach goracej wody, dodac do polewy i dokładnie wymieszac
tak przygotowaną polewą polac ciasto

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: