1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier.Do piany dodawać żółtka i partiami mąkę z proszkiem,delikatnie wymieszać.Wyłożyć ciasto na blachę i piec 35 minut w temperaturze 180 stopni C.Po wystudzeniu wyłożyć na ciasto jabłka wymieszane z żelatyną rozpuszczoną w gorącej wodzie.Na masę jabłeczną nałożyć bitą śmietanę zmiksowaną z wystudzoną żelatyną.Wszystkie składniki polewy włożyć do garnka,wymieszać i rozpuścić na słabym ogniu.Kiedy polewa będzie zimna,udekorować nią ciasto w tzw.esy−floresy.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: