Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE

  • czas Łączny czas: 65 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 35 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier.Do piany dodawać żółtka i partiami mąkę z proszkiem,delikatnie wymieszać.Wyłożyć ciasto na blachę i piec 35 minut w temperaturze 180 stopni C.Po wystudzeniu wyłożyć na ciasto jabłka wymieszane z żelatyną rozpuszczoną w gorącej wodzie.Na masę jabłeczną nałożyć bitą śmietanę zmiksowaną z wystudzoną żelatyną.Wszystkie składniki polewy włożyć do garnka,wymieszać i rozpuścić na słabym ogniu.Kiedy polewa będzie zimna,udekorować nią ciasto w tzw.esy−floresy.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE

Wydrukuj przepis

JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE

Zgłoś przepis do moderacji