Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE

  • czas Łączny czas: 65 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 35 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier.Do piany dodawać żółtka i partiami mąkę z proszkiem,delikatnie wymieszać.Wyłożyć ciasto na blachę i piec 35 minut w temperaturze 180 stopni C.Po wystudzeniu wyłożyć na ciasto jabłka wymieszane z żelatyną rozpuszczoną w gorącej wodzie.Na masę jabłeczną nałożyć bitą śmietanę zmiksowaną z wystudzoną żelatyną.Wszystkie składniki polewy włożyć do garnka,wymieszać i rozpuścić na słabym ogniu.Kiedy polewa będzie zimna,udekorować nią ciasto w tzw.esy−floresy.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • ciasto:4 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • masa:3 średniej wielkości słoiki jabłek przesmażonych z cukrem
  • 3-4 łyżki żelatyny
  • pół szklanki wody
  • piana:2 torebki bitej śmietany w proszku np.śnieżki
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • pół szklanki wody
  • 2 szklanki mleka
  • polewa:1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1/2 łyżki margaryny
  • 2 łyżeczki kakao

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE

Wydrukuj przepis

JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE

Zgłoś przepis do moderacji