Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Bania marynowana po zołajsku

  • Sloiki pasteryzowac okolo 15 minut.
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Z wody i cukru gotujemy syrop, dodajemy do niego ocet i wszystkie przyprawy, tak przygotowaną zalewę zagotowujemy. Dynię wkładamy do przegotowanych, wyparzonych słoików i zalewamy gorącą zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy.

Tagi:

Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • 1 kg oczyszczonej dyni
  • 350 ml wody
  • 300 - 400 g cukru
  • 200 ml octu winnego (6%)
  • 15 goździków
  • 10 ziarenek czarnego pieprzu
  • szczypta soli
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Podobne przepisy

wielkanoc 2015

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Bania marynowana po zołajsku
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Bania marynowana po zołajsku

Wydrukuj przepis

Bania marynowana po zołajsku

Zgłoś przepis do moderacji