Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

SEROWNIK WESELNY

  • czas Łączny czas: 60 min (Przygotowanie: około 45 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. CIASTO:wszystkie składniki zagnieść na stolnicy,położyć na wysmarowanej blasze,wyłożonej folią aluminiową.Ciasto posmarować białkiem.SER:ser przemleć,masło utrzeć z połową cukru pudru i 6 żółtkami.6 jajek wbić do sera.Mąkę kartoflaną,resztę cukru,jajka i ser wymieszać,dodawać po trochę utarte masło,dokładnie wymieszać.Pod koniec dodać ubitą pianę z 6 białek i bakalie.Ser wyłożyć na ciasto,piec 1 godzinę w dobrze nagrzanym piekarniku(180 stopni C).
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

SEROWNIK WESELNY
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

SEROWNIK WESELNY

Wydrukuj przepis

SEROWNIK WESELNY

Zgłoś przepis do moderacji