1

2

Przepisy

SEROWNIK WESELNY

5/5 5 8 5 1

przygotowanie: około 45 minut

Przygotowanie:

CIASTO:wszystkie składniki zagnieść na stolnicy,położyć na wysmarowanej blasze,wyłożonej folią aluminiową.Ciasto posmarować białkiem.SER:ser przemleć,masło utrzeć z połową cukru pudru i 6 żółtkami.6 jajek wbić do sera.Mąkę kartoflaną,resztę cukru,jajka i ser wymieszać,dodawać po trochę utarte masło,dokładnie wymieszać.Pod koniec dodać ubitą pianę z 6 białek i bakalie.Ser wyłożyć na ciasto,piec 1 godzinę w dobrze nagrzanym piekarniku(180 stopni C).

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: