1

2

Przepisy

Placuszki z piersi kurczaka

5/5

przygotowanie: 20 minut

porcje: 5 porcji

Przygotowanie:

Obrane pieczarki kroimy w kostkę lub w plasterki i podsmażamy na maśle, aż woda odparuje. Piersi kroimy w małą kostkę.
Jajka mieszamy z majonezem, startym żółtym serem, mąką, natką pietruszki, jarzynką, pieprzem. Do masy jajecznej dodajemy pokrojone piersi oraz usmażone pieczarki i wszystko razem mieszamy. Wstawiamy do lodówki na ok. 30 min do 1 godz. Następnie smażymy na oleju na złoty kolor − tzn. nakładamy łyżką na patelnię 1−2 łyżki na jeden placuszek .
Można podawać z makaronem i surówką z sałaty lodowej lub kapusty pekińskiej.
Można też zjeść same placuszki bez dodatków.
Jeśli nie mamy zbyt wiele czasu to nie musimy czekać na schłodzenie ciasta w lodówce, równie dobrze smakują gdy smażymy je od razu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

  • domina71
    moje dzieciaki uwielbiaja placuszki z piersi kurczaka z tego przepisu :)
  • madziawlo
    Placuszki są rewelacyjne.Po prostu pycha :-) Ja jeszcze dodałam czerwona paprykę w kostkę :-) SUPER!!!
  • GANDZIA31
    dla pewności zapytam - surowe jajka tak? Przepis mi sie bardzo podoba: drób, pieczarki i ser - przysmaki dzieci to musi im smakować - wypróbuję :-))

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: