Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Gotowane piersi z kurczaka

  • czas Łączny czas: 90 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Ułożyć w rondlu piersi kurczaka.
  2. Posypać cebulą, czosnkiem, majerankiem, oregano, tymiankiem i solą.
  3. Wlać bulion, tyle wody, żeby mięso było przykryte.
  4. Włożyć listki laurowe, zagotować na małym ogniu, częściowo przykryć, zmniejszyć ogień i gotować tak aby bulion tylko lekko mrugał.
  5. Po 7 minutach przykryć rondel, zdjąć z ognia i pozostawić, aby mięso zupełnie ostygło (około godziny)
  6. Kurczaka wyjąć z bulionu, pokroić na kawałeczki, usuwając wcześniej skórkę i kostki.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Gotowane piersi z kurczaka
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Gotowane piersi z kurczaka

Wydrukuj przepis

Gotowane piersi z kurczaka

Zgłoś przepis do moderacji