1

2

Przepisy

Gotowane piersi z kurczaka

4/5 4 13 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

  • Ułożyć w rondlu piersi kurczaka.
  • Posypać cebulą, czosnkiem, majerankiem, oregano, tymiankiem i solą.
  • Wlać bulion, tyle wody, żeby mięso było przykryte.
  • Włożyć listki laurowe, zagotować na małym ogniu, częściowo przykryć, zmniejszyć ogień i gotować tak aby bulion tylko lekko mrugał.
  • Po 7 minutach przykryć rondel, zdjąć z ognia i pozostawić, aby mięso zupełnie ostygło (około godziny)
  • Kurczaka wyjąć z bulionu, pokroić na kawałeczki, usuwając wcześniej skórkę i kostki.
  • Recenzje

    Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
    Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

    Komentarze:

    Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

    Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: