składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Pora umyj, pieczarki oczyść i wszystko drobno pokrój.
- Podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju i dodaj mięso. Duś ok. 5 minut
- Kiełki osącz z zalewy, dodaj do mięsa i warzyw. Duś następne 2 minuty. Farsz dopraw solą, Przyprawą w płynie WINIARY i pieprzem cayenne.
- Ciasto pokrój w kwadraty i na każdy z nich nałóż nadzienie.
- Białko oddziel od żółtka, posmaruj nim brzegi ciasta i sklejaj w sakiewki.
- Żółtko wymieszaj z mlekiem, posmaruj wierzch ciasta. Piecz ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.
- Podawaj dekoracyjnie związane szczypiorkiem.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYZ gotowego ciasta francuskiego można przyrządzić mnóstwo fantazyjnych smakołyków - na słodko i na ostro. Pikantne paczuszki z ciasta francuskiego, nadziewane farszem z mielonego mięsa, pora i pieczarek oraz kiełków sojowych na pewno spodobają się i zasmakują całej rodzinie. Farsz doprawiamy pieprzem kajeńskim i WINIARY Przyprawą w płynie do zup, sosów i sałatek, formujemy z ciasta paczuszki (lub zawijamy w sakiewki) i pieczemy na złoto w piekarniku. Podajemy gorące, do filiżanki Barszczu czerwonego WINIARY. Paczuszki, których nie zjemy od razu, można przechować w lodówce, a następnego dnia zwilżyć lekko wodą (przy pomocy pędzelka) i odgrzać w piekarniku lub opiekaczu.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?