1

2

Przepisy

Gulasz wieprzowy z grzybami

5/5 5 5 5 1

przygotowanie: 90 minut

Przygotowanie:

  • Mięso pokroić w kostkę, grzyby wypłukać, oczyścić i pokroić na ćwiartki.
  • Boczek pokroić w kostkę, Boczek smażyć na maśle i gdy się wytopi dodać grzyby, a po usmażeniu zdjąć wszystko z patelni.
  • Na tym samym tłuszczu smażyć mięso, później dołożyć z powrotem grzyby, boczek oraz przyprawy: liść laurowy, przyprawy, wywar i wino. Dusić wszystko razem przez 1 h od czasu do czasu mieszając.
  •  Po 1 h wrzucić obrane i pokrojone w słupki marchewki i dusić jeszcze 20 min.
  • Na koniec wlać mąkę rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody oraz śmietanę.
  • Wymieszać i gotować jeszcze 5 min. Przed podaniem wsypać posiekaną natkę pietruszki.

SMACZNEGO :):)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: