Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Gulasz wieprzowy z grzybami

  • czas Łączny czas: 90 min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

    • Mięso pokroić w kostkę, grzyby wypłukać, oczyścić i pokroić na ćwiartki.
    • Boczek pokroić w kostkę, Boczek smażyć na maśle i gdy się wytopi dodać grzyby, a po usmażeniu zdjąć wszystko z patelni.
    • Na tym samym tłuszczu smażyć mięso, później dołożyć z powrotem grzyby, boczek oraz przyprawy: liść laurowy, przyprawy, wywar i wino. Dusić wszystko razem przez 1 h od czasu do czasu mieszając.
    •  Po 1 h wrzucić obrane i pokrojone w słupki marchewki i dusić jeszcze 20 min.
    • Na koniec wlać mąkę rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody oraz śmietanę.
    • Wymieszać i gotować jeszcze 5 min. Przed podaniem wsypać posiekaną natkę pietruszki.

    SMACZNEGO :):)

Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 25 lutego 2009
    aniakos

    .........ciekawy przepis gdy tylko pojawią sie grzyby wyprubowanie go ! :-)

    +0
  • 7 października 2008
    54455

    Myślę, że to ciekawy przepis i przy najblizszej okazji zrobię gulasz z tego przepisu.Pozdrowiam autorkę przepisu.

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Gulasz wieprzowy z grzybami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Gulasz wieprzowy z grzybami

Wydrukuj przepis

Gulasz wieprzowy z grzybami

Zgłoś przepis do moderacji