1

2

Przepisy

Zapiekanka z ziemniakami i boczkiem

4/5 4 6 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 5 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Gotujemy ziemniaki 15 minut po czym studzimy je. Boczek lub pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki a następnie pieczemy je dodając cebule i przyprawy. Zimniaki kroimy na plastry układając je na dnie naczynia, a następną warstwę tworzymy z wcześniej upieczonych kawałków mięsa. Powtarzamy ta czynność aż do momentu, gdy nie będziemy mieli już składników . Po czym danie wkładamy do piekarnika na od 20−30 min. (180 stopni.)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: