1

2

Przepisy

Zupa cytrynowa

4/5

przygotowanie: 30 minut

porcje: 2 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Umyty i osączony ryż zalać rosołem i ugotować do miękkości. Żółtka ubić z sokiem z cytryny. Nadal ubijając wlewać stopniowo gorący rosół z ryżem. Zupę doprawić solą. Natychmiast podawać.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

  • ELWIRKA
    Ta zupka jest bardzo popularna w Grecji oraz na Cyprze, jako "pierwsza pomoc" w dniu następującym po bardzo szampańskiej zabawie... ;))) A prostym językiem: polecana, jako najlepsza na kaca... ;)))

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: