1

2

Przepisy

Zupa cytrynowa

4/5 4 4 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 2 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Umyty i osączony ryż zalać rosołem i ugotować do miękkości. Żółtka ubić z sokiem z cytryny. Nadal ubijając wlewać stopniowo gorący rosół z ryżem. Zupę doprawić solą. Natychmiast podawać.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • ELWIRKA
    Ta zupka jest bardzo popularna w Grecji oraz na Cyprze, jako "pierwsza pomoc" w dniu następującym po bardzo szampańskiej zabawie... ;))) A prostym językiem: polecana, jako najlepsza na kaca... ;)))

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: