Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Sałatka pieczarkowa z kukurydzą

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Pieczarki umyć i pokroić w cienkie plasterki, posolić i skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Odsączyć kukurydze, jajka i ogórki pokroić w kostke. Do naczynia włożyć pieczarki, kukurydze, jajka, ogórki, drobno posiekany szczypiorek. Polać majonezem doprawionym sosem sojowym, solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • 5 dużych świeżych pieczarek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 jajka na twardo
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 mały słoik majonezu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 14 września 2009
    malwina05

    A czy te pieczarki nie powinny byc chociaz podsmazone lub ugotowane?

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Sałatka pieczarkowa z kukurydzą
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Sałatka pieczarkowa z kukurydzą

Wydrukuj przepis

Sałatka pieczarkowa z kukurydzą

Zgłoś przepis do moderacji