1

2

Przepisy

Ciasteczka a'la pieguski

4/5 4 7 5 1

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Masło utrzeć razem z cukrem, dodać jajko i wymieszać. Dodać make, sol i sodę dokładnie wymieszać. Do masy dodać orzechy/ czekoladę lub inne dodatki wg uznania. układam za pomocą łyżki do lodów w dość sporych odstępach bo ciastka podczas pieczenia sie rozpływają (blachę wcześniej pokrywam pergaminem) Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 10−15 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: