1

2

Przepisy

GULASZ Z KURCZAKA Z WARZYWAMI

4/5 4 4 5 1

Przygotowanie:

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na nieduże kawałki. Opruszyć solą i pieprzem−podsmażyć na połowie oleju. Wyjąć na miseczkę. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pieczarki. W tym czasie paprykę umyć, osuszyć, wyjąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Cebule obrać, pokroić w krążki i podsmażyć na reszcie oleju. Dodać paprykę, chwilę smażyć a następnie podlać winem i dusić około 20 minut. Po tym czasie dodac mięso i pieczarki, dusić razem jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką w proszku. Posypać drobno posiekaną natką.
Gulasz najlepszy jest z makaronem lub kaszą gryczaną. SMACZNEGO!!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: