Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Pyzy z mięsem

  • czas Łączny czas: 45 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 15 min)
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Przygotowanie warszu:
    drobno pokroić cebulę lekko zrumienić na tłuszczu, mięso zmielić, wymieszać z cebulą, dodać bułką tartą, pieprz i só,dokłanie wymieszaćl.

    Ciasto na kluski:
    Ziemniaki obrać.Połowę ziemniaków ugotować, ostudzić a następnie rozgnieść. Resztę ziemniaków zetrzeć na drobnej tarce, odcisnąć i wymieszać z ziemniakami ugotowanymi. Dodać mąkę, 2 jajka i szczyptę soli − z tego zagnieść ciasto.

    Przygotowanie pyzów:
    Z ciasta uformować placuszki, na każdym ułożyć łyżeczkę farszu, ulepić małe kulki − pyzy. Gotować 10 minut po wypłynięciu na wierzch wody.

    Podawać z tłuszem i wysmażoną cebulką.
     

Kalorie: - kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 3 czerwca 2009
    Anna156

    Juz od dluzszego czasu zabieram sie zeby zrobic pyzy.Z opisu wcale nie wydaje sie takie pracochlonne.

    +1
  • 20 listopada 2008
    IZABELA29

    pyzy są łatwe w przygotowaniu i świetnie smakują , akurat będe je zaraz robic .polecam spróbowac.

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Pyzy z mięsem

Wydrukuj przepis

Pyzy z mięsem

Zgłoś przepis do moderacji