1

2

Przepisy

Pyzy z mięsem

5/5

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Przygotowanie warszu:
drobno pokroić cebulę lekko zrumienić na tłuszczu, mięso zmielić, wymieszać z cebulą, dodać bułką tartą, pieprz i só,dokłanie wymieszaćl.

Ciasto na kluski:
Ziemniaki obrać.Połowę ziemniaków ugotować, ostudzić a następnie rozgnieść. Resztę ziemniaków zetrzeć na drobnej tarce, odcisnąć i wymieszać z ziemniakami ugotowanymi. Dodać mąkę, 2 jajka i szczyptę soli − z tego zagnieść ciasto.

Przygotowanie pyzów:
Z ciasta uformować placuszki, na każdym ułożyć łyżeczkę farszu, ulepić małe kulki − pyzy. Gotować 10 minut po wypłynięciu na wierzch wody.

Podawać z tłuszem i wysmażoną cebulką.
 

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: