Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Lasagne z mięsem i pieczarkami

  • czas Łączny czas: 60 min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Przysmażyć w dużym rondlu: 0.75 kg chudego mielonego mięsa wieprzowego, 1 szklanka posiekanej cebuli, 6 ząbków czosnku i następnie odlać tłuszcz.
    Dodać: 1 litr soku pomidorowego, 0.40 kg pieczarek (pokrojonych na plasterki, 0.25 kg przecieru pomidorowego, 3/4 łyżeczki cukru, 1/2 łyżeczki oregano, 1 łyżeczka bazylii, 1 łyżeczka pietruszki, 1/2 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
    Przygotować: 1 opakowanie lazanii (nie gotować ), ok. 0.5 kg sera cottage (lub może być serek wiejski granulowany), 2 szklanki tartego sera mozzarella (lub innego miękkiego żółtego sera), 1.5 szklanki tartego parmezanu (lub innego twardego żółtego sera).
    Na dużej brytfance ułożyć kolejno warstwy (biorąc po połowie składników): nieugotowany makaron, sos, ser cottage i posypać żółtymi serami. Następnie położyć drugą identyczną warstwę. Przykryć folią i piec pół godziny, następnie odkryć i piec jeszcze 15 minut. Wyjąć i zostawić na ok. 20 minut
Konkurs Daj słoikom drugie życie

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 28 sierpnia 2009
    bogna

    Robiłam i jest smacze

    +0
  • 2 lutego 2009
    M1017867

    Jak pysznie wygląda,spisała przepis , biorę się za zakupy i zrobię*;*

    +0
  • 30 stycznia 2009
    magdalenach88

    jaki ma być ten sos do spaghetti?? Bo nic nie jest opisane....

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Lasagne z mięsem i pieczarkami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Lasagne z mięsem i pieczarkami

Wydrukuj przepis

Lasagne z mięsem i pieczarkami

Zgłoś przepis do moderacji