1

2

Przepisy

Lasagne z mięsem i pieczarkami

5/5

przygotowanie: 60 minut

Przygotowanie:

Przysmażyć w dużym rondlu: 0.75 kg chudego mielonego mięsa wieprzowego, 1 szklanka posiekanej cebuli, 6 ząbków czosnku i następnie odlać tłuszcz.
Dodać: 1 litr soku pomidorowego, 0.40 kg pieczarek (pokrojonych na plasterki, 0.25 kg przecieru pomidorowego, 3/4 łyżeczki cukru, 1/2 łyżeczki oregano, 1 łyżeczka bazylii, 1 łyżeczka pietruszki, 1/2 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Przygotować: 1 opakowanie lazanii (nie gotować ), ok. 0.5 kg sera cottage (lub może być serek wiejski granulowany), 2 szklanki tartego sera mozzarella (lub innego miękkiego żółtego sera), 1.5 szklanki tartego parmezanu (lub innego twardego żółtego sera).
Na dużej brytfance ułożyć kolejno warstwy (biorąc po połowie składników): nieugotowany makaron, sos, ser cottage i posypać żółtymi serami. Następnie położyć drugą identyczną warstwę. Przykryć folią i piec pół godziny, następnie odkryć i piec jeszcze 15 minut. Wyjąć i zostawić na ok. 20 minut

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: