1

2

Przepisy

Przygotowanie:

 Mąkę przesiać na stplnicę,zrobić w środku gniazdko,wbić jajka,dodać miękką margarynę,cukier puder ,proszek do pieczenia i cukier waniliowy.Ze składników szybko zagnieść ciasto,potem podzielić na 3 części. Do 1 części dodać odrobinę kakao ,wymieszać,zawinąć w folię aluminiową i włożyć do zamrażąrki na 30 minut.Pozostałe 2 części połączyć razem,rozwałkować i wyłożyć nim blachę,wysmarowaną tłuszczem. Z przepisu na opakowaniu ,ugotować budyń trochę przestudzić.Chłodny budyń wylać na blachę wyłożoną ciastem.Zamrożone ciasto wyjąć z zamrażarki,i potrzeć na tarce o gubych oczkach na budyń.Kruchy placek piec w gorącym piekarniku w temp;180stopni ,około 40 minut.Upieczony i wystudzony placek można pokroić na małe kwadraciki.Zyczę smacznego.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

  • eliza8212
    a ja dopiero będę kupować składniki na to cudo i na święta ciasto jak znalazł ;) moje pierwsze robione własnoręcznie trzymajcie kciuki ;)
  • reniunia
    Ostatnio nie miałam czasu wejść na moją stronkę,pozdrawiam wszystkich i napewno postaram się dodać nowe przepisy
  • arm6
    Witam zrobiłam to ciasto jest naprawdę bardzo łatwe do zrobienia ,ale przede wszystkim bardzo smaczne bardzo dziękuję .POLECAM :)
  • KatarzynaKot
    Zabieram się za nie natychmiast.Taką narobiłyście mi ochotę.Pozdrawiam
  • reniunia
    Bardzo się cieszę że moje ciasto ci smakowało,postaram się dodać jakieś nowe.pozdrawiam.
  • ewela26
    kruchy placek z budyniem naprawde bardzo smaczny ,pierwszy raz robilam ciasto kruche i wyszlo rewelacja,przepis czytelny,jedynie co zminilam to gore ciasta,naprawde polecam,,przepis warty uwagi
  • ewela26
    kruchy placek z budyniem naprawde bardzo smaczny ,pierwszy raz robilam ciasto kruche i wyszlo rewelacja,przepis czytelny,jedynie co zminilam to gore ciasta,naprawde polecam,,przepis warty uwagi

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: