1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Na początek ugotować jajka na twardo (ok. 15−20 minut),ostudzić.Oddzielić białka od żółtek i każde z osobna zetrzeć na tarce na dużych oczkach.Ogórki i cebulę pokroić w drobniutką kostkę,Dymkę cienko pokroić.Tuńczyka odsączyć od sosu.
Kolejność układania(od dołu):
tuńczyk−jajko(białko)−ser−ogórki−cebula−jajko(żółtko)−tuńczyk−jajko(białko)−ser−ogórki−cebula−jajko(żółtko)−dymka cebuli.
Każdą ułożoną kolejno warstwę przekładamy łyżką majonezu,solimy i pieprzymy.
Tak przygotowaną sałatkę wkładamy do lodówki na ok.30 minut.
Sałatka wygląda lepiej jeśli ułożymy składniki w przezroczystej wysokiej salaterce.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: