Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

WARSTWOWA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM

  • czas Łączny czas: 70 min (Przygotowanie: 40 min Oczekiwanie 30 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Na początek ugotować jajka na twardo (ok. 15−20 minut),ostudzić.Oddzielić białka od żółtek i każde z osobna zetrzeć na tarce na dużych oczkach.Ogórki i cebulę pokroić w drobniutką kostkę,Dymkę cienko pokroić.Tuńczyka odsączyć od sosu.
    Kolejność układania(od dołu):
    tuńczyk−jajko(białko)−ser−ogórki−cebula−jajko(żółtko)−tuńczyk−jajko(białko)−ser−ogórki−cebula−jajko(żółtko)−dymka cebuli.
    Każdą ułożoną kolejno warstwę przekładamy łyżką majonezu,solimy i pieprzymy.
    Tak przygotowaną sałatkę wkładamy do lodówki na ok.30 minut.
    Sałatka wygląda lepiej jeśli ułożymy składniki w przezroczystej wysokiej salaterce.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

WARSTWOWA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

WARSTWOWA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM

Wydrukuj przepis

WARSTWOWA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM

Zgłoś przepis do moderacji