Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Rostbef z pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 2

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebule, mięso i pieczarki pokroić w dużą kostkę.
  2. Cebulę udusić w niewielkiej ilości oleju na złocisty kolor. Włożyć kolejno mięso i pieczarki.
  3. Sos ze smażenia rozprowadzić wiśniówką .Dodać jagody jałowca, tymianek oraz sól. Dusić pod przykryciem. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem , dodać jogurt oraz zioła i wymieszać.
  4. Podawać z ryżem.

Opis przepisu:

Rostbef wołowy to mięso, które słynie ze swojego delikatnego smaku. Można go podawać na wiele sposobów. W tej odsłonie jest to rostbef z pieczarkami duszony w aromatycznej wiśniówce. Danie o niezwykłej głębi smakowej świetnie komponuje się z ryżem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?