1

2

Przepisy

Biszkopt z masą truskawkową

4/5 4 29 5 1

przygotowanie: 45 minut

oczekiwanie: 90 minut

Przygotowanie:

Biszkopt: Jajka ubić z cukrem na gęstą masę dodać zmieszane mąki i proszek(przesiane przez sitko).Upiec biszkopt na złoty kolor.
MASA:
 Ubić śmietane z cukrem pudrem ,dodać zmiksowaną część truskawek oraz żelatynę(rozpuszczam zawsze w poł szklanki zimnej wody następnie wkladam ze szklanką do garnka z wodą i podgrzewam do rozpuszczenia).Masę wylać na biszkopt i ułożyć truskawki .Wstawic do lodówki gdy masa zastygnie wylać na wierzch galaretki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: