1

2

Przepisy

KAPUSTA Z KASZĄ

5/5 5 7 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 90 minut

porcje: 4 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Kapustę zalewamy wodą i gotujemy tak długo żeby była miękka. Kaszę najpierw przepłukujemy zimną wodą 2 razy. Następnie zalewamy 2,5 szklankami wody i gotujemy do miękkości. W razie potrzeby w trakcie gotowania kaszy można dolać wody. Po ugotowaniu kaszy łączymy ją z kapustą.
Najlepiej smakuje z krychanymi ziemniakami i smażonymi żeberkami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: