1

2

Przepisy

Omlet z dżemem

5/5 5 2 5 1

porcje: 1 porcja

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Białka z solą ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem na kogel−mogel i mieszamy delikatnie z mąką oraz z pianą z białek. Wlewamy na rozgrzane na patelni masło. Smażymy na silnym ogniu a gdy spód się zrumieni smarujemy wierzch dżemem i składamy na pół.Po chwili przekładamy omlet na talerz. Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: