1

2

Przepisy

COŚ SZYBKIEGO NA CODZIENNY OBIAD

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 50-60 minut

składniki:

Przygotowanie:

Przygotowując danie zastanówmy sie z czym je mamy apetyt zjeśc, Ja przygotowuję je na obiad z ziemniakami pire a na kolację z frytkami , tak więc jesli z ziemniakami ugotujmy je jeśli z frytkami przygotujmy wszystko do zrobienia frytek. Martadele kroimy na średnio−grube plastry obtaczamy je w jakju i bułce tertek (jak kotlety) i smażymy na rumiany kolor i odkładamy do naczynia żaropopdrnego , układamy jeden obok drugiego> Pieczarki myjemy i kroimy w dowolny sposób smazymy na masle lub margarynie z dodatkiem cebulki soli i pieprzu usmażone pieczarki kładziemy na ułozone w naczyniu krążki martadeli wierzch potrawy posypujemy serem. Przygotowana potrawę wkładamy do piekarnika i zapiekamy tak długo az ser się nie rozpusci. Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: