Wołowina w sosie pieczeniowym

4/5 4 14 5 1
4/5 4 14 5 1
  • Przygotowanie: 17 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kotlety lekko rozbij.
  2. Cebulę pokrój w plasterki, a czosnek rozdrobnij.
  3. Mięso obsmaż na tłuszczu (około 2 minuty), a następnie dodaj cebulę, czosnek i majeranek.
  4. Zawartość torebki Sosu dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody, a następnie postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj jeszcze przez 5 minut często mieszając.
  5. Dodaj sos do mięsa. Duś do miękkości.
  6. Podawaj z kluskami śląskimi lub ziemniakami puree.

Opis przepisu:

Wołowina w sosie pieczeniowym to doskonały pomysł na obiad, z wykorzystaniem wołowiny. Mięso przesmaż z cebulą, czosnkiem i majerankiem, a następnie podduś w Sosie pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY. Proponujemy podanie z kluseczkami lub ziemniakami puree oraz ulubioną surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?