1

2

Przepisy

Wołowina w sosie pieczeniowym

4/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 207 kcal / porcja

Wołowina w sosie pieczeniowym to doskonały pomysł na obiad, z wykorzystaniem wołowiny. Mięso przesmaż z cebulą, czosnkiem i majerankiem, a następnie podduś w Sosie pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY. Proponujemy podanie z kluseczkami lub ziemniakami puree oraz ulubioną surówką.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kotlety lekko rozbij.
  2. Cebulę pokrój w plasterki, a czosnek rozdrobnij.
  3. Mięso obsmaż na tłuszczu (około 2 minuty), a następnie dodaj cebulę, czosnek i majeranek.
  4. Zawartość torebki Sosu pieczeniowego ciemnego Na Każdy Dzień WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody, a następnie postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj jeszcze przez 5 minut często mieszając. Dodaj sos do mięsa.
  5. Duś do miękkości.
  6. Podawaj z kluskami śląskimi lub ziemniakami puree.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: