Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Kruche ciasto z jabłkami

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. .

  2. Z produktów ugnieść ciasto. 2/3 ciasta wyłożyć na brytfankę.

  3. 1 kg jabłek zetrzeć na tarce i wyłożyć na ciasto. Zalać je dwoma bydyniami na mleku.

  4. Z białek ubić pianę, dosypując po trochu cukru (1/2 szklanki) i kisiel lub budyń. Piankę wylać na budyń, a resztę ciasta położyć na górę (zetrzeć na tarce lub porwać na drobne kawałki. Piec w średnio nagrzanym piekarniku.

Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 20 kwietnia 2008
    480209

    Te budynie,to mają być gorące wylane na jabłka?

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Kruche ciasto z jabłkami

Wydrukuj przepis

Kruche ciasto z jabłkami

Zgłoś przepis do moderacji