Creme brulée

Oceń ten przepis!

4/5 4 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 3 godz. 5 min.

4/5 4 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

Przygotowanie:

  1. Śmietanę wlewamy do garnka, podgrzewamy aż będzie gorąca ale nie gotujemy. Zdejmujemy z ognia. Delikatnie wlewamy żółtka i cukier cały czas mieszając. Odstawiamy.
  2. Na dno salaterek wkładamy ulubione owoce, lub likier dowolnego smaku.
  3. Tak przygotowane salaterki wkładamy do naczynia z woda i wszystko to do piekarnika. Grzejemy na wolnym ogniu ok 2 godziny aż masa będzie galaretowata a jej kolor lekko złoty.
  4. Wyciągamy salaterki studzimy. Podajemy na zimno. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem.

Opis przepisu:

Niezwykły deser przygotowany tylko z trzech składników? Tak-to możliwe. Poznaj przepis na Creme brulée! Śmietanka, żółtka i cukier to wszystko, czego potrzebujesz, aby stworzyć, coś naprawdę wyśmienitego. Dodając sezonowe owoce, masz pewność, że nikt nie przejdzie obok niego obojętnie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?