1

2

Przepisy

Devolay z piersi kurczaka

4/5 4 82 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Przydotowanie:


Piersi rozbic posypać przyprawami-odstawic na 5 min


Pieczarki pokroic w plasterki i udusic na maśle przez ok 10 min


Ser pokroic w grubsze paski


Na rozbitych piersiach rozłozyc pieczarki, ser, wiórki masła i posypac pietruszką.


Następnie nasze piersi zawijamy w ruloniki (można spiąć wykałaczka)


Gotowe devolay panierujemy w jajku i w bułce i obsamżamy na oleju.


Co troche przewracamy nasze roladki, az beda gotowe!


Smacznego :)


Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: