1

2

Przepisy

Przygotowanie:

.



Biszkopt: Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Blachę (25x40cm) posmarować tłuszczem i włożyć ciasto. Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.



Masa jogurtowa: Żelatunę rozpuścić w szklance zimnej wody i podgrzać. Kiwi obrać, drobno posiekać a następnie wybrać pestki i zmiksować. Żelatynę wymieszać z jogurtem, cukrem i kiwi.



Ponadto: Śmietanę ubić na sztywno. Masę jogurtową wlać na zimny biszkopt i udekorować bitą smietaną. Smiacznego zycze.



Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: