1

2

Przepisy

Kryształek

5/5

Przygotowanie:

Biszkopt: Białka ubić na sztywno dodać cukier puder cały czas ubijać potem dodać żółtka,na końcu dodać mąke pszenna, mąke ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy łyszką. Masę biszkoptową wlewamy do prostokątnej formy i pieczemy w temperaturze 180 stopni około 20 minut aż boki będą odchodzić od formy.


Masa: 3 kolorowe galaretki różnego koloru, ugotowć osobno potem ostudzić aż się stężeja całkowicie. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Śmietane kremówke ubić,dodać cukier puder i cukier waniliowy. Do ubitej kremówki dodać żelatynę rozpuszczoną wymieszać i trzy pokrojone w kosteczki galaretki, wymieszać wszystko. Na ciasto biszkoptowe wyłożyć mase kremówke i odstawić do stężenia na całą noc. Smacznego zycze.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: