Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Kryształek

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno dodać cukier puder cały czas ubijać potem dodać żółtka,na końcu dodać mąke pszenna, mąke ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy łyszką. Masę biszkoptową wlewamy do prostokątnej formy i pieczemy w temperaturze 180 stopni około 20 minut aż boki będą odchodzić od formy.

  2. Masa: 3 kolorowe galaretki różnego koloru, ugotowć osobno potem ostudzić aż się stężeja całkowicie. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Śmietane kremówke ubić,dodać cukier puder i cukier waniliowy. Do ubitej kremówki dodać żelatynę rozpuszczoną wymieszać i trzy pokrojone w kosteczki galaretki, wymieszać wszystko. Na ciasto biszkoptowe wyłożyć mase kremówke i odstawić do stężenia na całą noc. Smacznego zycze.

Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 9 marca 2009
    gerda

    czy tego biszkoptu nie należy przed wyłożeniem na niego masy naponczowac?Smakuje rewelacyjnie ale biszkopt wyszedł mi lekko suchy .

    +0
  • 7 marca 2009
    gerda

    właśnie dzisiaj zrobiłam wygląda wspaniale zobaczymy jak smakuje?

    +0
  • 16 marca 2008
    CHALINK

    ile żelatyny

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Kryształek

Wydrukuj przepis

Kryształek

Zgłoś przepis do moderacji