Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Aniołek

  • czas Łączny czas: 150 min (Przygotowanie: 100 min Oczekiwanie 50 min)
  • porcji Porcji: 12
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Jajka, cukier, śmietanę i mąkę ziemniaczaną ubić mikserem. Margarynę

  2. posiekać z 1 szklanką mąki pszennej i proszkiem do pieczenia. Do tego
  3. dodawać na przemian zmiksowaną masę jajeczną i pozostałą mąkę pszenną.
  4. Powstałe ciasto podzielić na 4 cześć i upiec 4 cienkie placki. Każdy
  5. placek rozłożyć w tradycyjnej prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36
  6. cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 12 minut w temperaturze
  7. 170 °C, a następnie ostudzić.
  8. Jajka zmiksować ze śmietaną, mąką ziemniaczaną i budyniem.

  9. Mleko zagotować z cukrem i margaryną, mieszając dodać zmiksowane jajka.
  10. Chwilę podgotować. Gorącym kremem przełożyć upieczone i ostudzone
  11. placki. Wierzch ciasta również polać gorącym kremem. Ostudzić.
  12. Do białka dodać cukier puder i całość zmiksować mikserem.

  13. Gotowym lukrem polać ostudzone ciasto. Wierzch ciasta posypać wiórkami
  14. kokosowymi.
  15. Ciasto najlepsze jest na drugi, trzeci dzień jak placki zmiękną.

  16. Smacznego.

Kalorie: - kcal / 12 porcję

Potrzebne składniki:

Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★
Zgłoś przepis do moderacji »

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Aniołek

Wydrukuj przepis

Aniołek

Zgłoś przepis do moderacji