Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Aniołek

  • czas Łączny czas: 150 min (Przygotowanie: 100 min Oczekiwanie 50 min)
  • porcji Porcji: 12
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Jajka, cukier, śmietanę i mąkę ziemniaczaną ubić mikserem. Margarynę

  2. posiekać z 1 szklanką mąki pszennej i proszkiem do pieczenia. Do tego
  3. dodawać na przemian zmiksowaną masę jajeczną i pozostałą mąkę pszenną.
  4. Powstałe ciasto podzielić na 4 cześć i upiec 4 cienkie placki. Każdy
  5. placek rozłożyć w tradycyjnej prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36
  6. cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 12 minut w temperaturze
  7. 170 °C, a następnie ostudzić.
  8. Jajka zmiksować ze śmietaną, mąką ziemniaczaną i budyniem.

  9. Mleko zagotować z cukrem i margaryną, mieszając dodać zmiksowane jajka.
  10. Chwilę podgotować. Gorącym kremem przełożyć upieczone i ostudzone
  11. placki. Wierzch ciasta również polać gorącym kremem. Ostudzić.
  12. Do białka dodać cukier puder i całość zmiksować mikserem.

  13. Gotowym lukrem polać ostudzone ciasto. Wierzch ciasta posypać wiórkami
  14. kokosowymi.
  15. Ciasto najlepsze jest na drugi, trzeci dzień jak placki zmiękną.

  16. Smacznego.

Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 12 porcję

Potrzebne składniki:

Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★
Zgłoś przepis do moderacji »

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Aniołek
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Aniołek

Wydrukuj przepis

Aniołek

Zgłoś przepis do moderacji