Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Tort z bita śmietaną

  • czas Łączny czas: 120 min (Przygotowanie: 60 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Biszkopt: jajka ubic na sztywno(gdy ubijanym ciastem mozna pisac) z cukrem,dodac przesiane przez sitko mąki i proszek.Wymieszac, wylac na wysmarowany i wylozony pergaminem spod tortownicy.(nie smarowac bokow tortownicy,bo po upieczeniu ciasto odchodzi i zapada sie do srodka).Srednica tortownicy 32 cm. upiec jeszcze jeden biszkopt z polowy podanych wyzej porcji,wtedy wyjdzie nam jeden krazek spodu torty. Pierwszy(gruby) biszkopt przekroic na dwa krazki. Najlepiej biszkopty upiec dzien przed przelozeniem.
  2. SMIETANA:
  3. Smietane ubic na sztywno .Pod koniec dodac 2 lub 3 łyżki cukru pudru.
  4. PRZEŁOŻENIE:
  5. Pierwszy krazek lekko posmarowc bita smietana na to połozyć dzem na dzem znowu bita smietane,przykryc drugim krazkiem. Posmarowac go smietana dosyc grubo ok.1 cm,na to dodac pokrojone w ksiezyce brzoskwinie i calkowicie zakryc je bita smietana.Na wierzch ostatni krazek .Calosc posmarowac bita smietana i udekorowac wedlug wlasnej fantazji.
  6. Mozna jesli ktos lubi dodac do tortu jeszcze ananasy(zamiast brzoskwin lub wymieszane z brzoskwiniami.Jak kto lubi) .
  7. Smacznego zycze.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • biszkopt: 1 szkl. cukru
  • 1/2 szkl.maki pszennej
  • 1/2 szkl.maczki ziemniaczanej
  • 2 płaskie lyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 jaj
  • do przełożenia 1 litr smietany kremowka
  • 1 puszka brzoskwin
  • dzem morelowy lub ananasowy
  • 2 -3 łużki cukru pudru

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 11 marca 2014
    domina71

    roczek mojego synka będzie świętowany z tym tortem!

    +0
  • 3 marca 2008
    BEEA123

    Tort ten robiłam juz na wesele i inne imprezy nie tylko dla rodziny i zawsze smakowal.Naprawde polecam .

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Tort z bita śmietaną
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Tort z bita śmietaną

Wydrukuj przepis

Tort z bita śmietaną

Zgłoś przepis do moderacji