Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Ucierany placek z jabłkami

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. abłka obrać i pokroić na dość cienkie plastry. Mąkę pszenną połączyć z ziemniaczaną oraz z proszkiem do pieczenia. Ubić mikserem jajka z cukrem, dodać olej, aromat i wciąż miksując po trochu wsypywać mąkę. Ucierać kilka minut, a następnie wrzucić do ciasta połowę jabłek i wymieszać.
  2. Średniej wielkości tortownicę (o średnicy 24-25 cm) wysmarować tłuszczem i napełnić ciastem. Na wierzchu ułożyć resztę jabłek. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C. ok. 45 minut, aż ciasto się zrumieni i zacznie odstawać od ścianek formy. Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem.
  3. Smacznego.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 3 października 2012
    Winairy531800

    przeglądałam przepisy na ciasta z jabłkami i natrafiłam także na ten ucierany placek.Zastanawiam się czy osoby komentujące rzeczywiście robiły to ciasto....a może lubią bardzo słodkie wypieki.Na 2 szklanki mąki 3 szklanki cukru....oj słodziutkie,słodziutkie

    +0
  • 18 czerwca 2009
    morgolccia

    A my robiliśmy i żeczywiście smakowite Polecam

    +0
  • 18 czerwca 2009
    morgolccia

    kASIA MONIKA wogóle nie robi twojego przepisu tylko pisze nie prubując hihiih

    +0
  • 11 czerwca 2009
    KasiaMonika

    pyszności...... mniam!!!!!!!!! :)

    +0
  • 11 czerwca 2009
    bibi2103

    O taki przepis mi chodziło,ciasto jest bardzo pulchne i wilgotne,zrobiłam je z rabarbarem jest super.Pozdrawiam.

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Ucierany placek z jabłkami

Wydrukuj przepis

Ucierany placek z jabłkami

Zgłoś przepis do moderacji