1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Białka na płytkę ubić,dodaćszczyptę soli ,cukier,na końcu pokrojone orzechy i Grześki.Piec 20-30 minut w 180-200st.Budynie ugotować w mleku,dodając żółtka.Ostudzić.Masło utrzeć z cukrem,dodać budyń i pokrojone Grześki.Na biszkopt położyć krem,na krem płytkę bezową.Na wierzchu można polać polewą czekoladową.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • W-i-o-l-a
    upiekłam to ciasto na święta i wszystkim bardzo posmakowało,naprawdę fajny przepis
  • mariolkab
    wielkie dzięki że odpisałaś,ale zrobiłam jak poradziłaś i u mnie nie ma takiego czegoś,zeby zmienić login.Szkoda:-(((pozdrawiam
  • napoleonka
    Na górze jest "Mój profil", tam należy wybrać "edytuj dane prywatne" i zmienić login. Można go zmienić tylko raz, na "bardziej przyjazny" :-)
  • mariolkab
    witam!!!Ja też nie umiem zmienić nick.Poradżcie jak to się robi.
  • 480209
    Napoleonka Wobec tego doradż mi jak się zmienia ten nick.Z góry dziękuję pa!
  • 480209
    Dokładnie tak jak piszesz-2 budynie dać na 0,75 l mleka.Z tym nickiem to pomyślę.
  • napoleonka
    Brzmi super. mam pytanie: te budynie to maja być na 0,75 mleka każdy? czy po prostu na dwa budynie dać 0,75 litra mleka? Funia, proponuję zmienić liczbowy nick na jakiś "słowny" np. Funia ;)
  • 480209
    Pewnie,że dobre!Ostetecznie zamiast Grześków możesz dać PrincePolo.Pozdrawiam Funia.
  • ANECZKA
    z grzeskami to musi byc dobre

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: