1

2

Przepisy

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokroić w kostkę i dobrze posypać przyprawą Gyros oraz posiekanym czosnkiem i 2 łyżkami oleju (można odstawić na godzinę, ale niekoniecznie).
  2. Następnie usmażyć na złoto i pozostawić do ostygnięcia pod częściowym przykryciem by mięso za bardzo nie wyschło.
  3. Ogórki oraz paprykę pokroić w kostkę. Dobrze odsączyć!
  4. Cebulę oraz kapustę pekińską pokroić w cienkie paseczki.
  5. Układać warstwami:
    1. Mięso z Gyrosem
    2. Cebula czerwona
    3. Warstwa keczupu-wg uznania (cienka)
    4. Ogórki
    5. Kukurydza
    6. Majonez
    7. Papryka
    8. Kapusta pekińska (przesypać ja przyprawą Gyros).
    9. Całość posypać szczypiorkiem (może być suszony lub ulubionymi ziołami).
  6. Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: