Sałatka Gyros

4/5 4 898 5 1
4/5 4 898 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokroić w kostkę i dobrze posypać przyprawą Gyros oraz posiekanym czosnkiem i 2 łyżkami oleju (można odstawić na godzinę, ale niekoniecznie).
  2. Następnie usmażyć na złoto i pozostawić do ostygnięcia pod częściowym przykryciem by mięso za bardzo nie wyschło.
  3. Ogórki oraz paprykę pokroić w kostkę. Dobrze odsączyć!
  4. Cebulę oraz kapustę pekińską pokroić w cienkie paseczki.
  5. Układać warstwami:
    1. Mięso z Gyrosem
    2. Cebula czerwona
    3. Warstwa keczupu-wg uznania (cienka)
    4. Ogórki
    5. Kukurydza
    6. Majonez
    7. Papryka
    8. Kapusta pekińska (przesypać ja przyprawą Gyros).
    9. Całość posypać szczypiorkiem (może być suszony lub ulubionymi ziołami).
  6. Smacznego!

Opis przepisu:

Sałatka Gyros nie tylko smakuje pysznie, ale też wspaniale wygląda! Delikatnie doprawione mięso z kurczaka świetnie komponuje się z chrupiącymi warzywami i kremowym Majonezem dekoracyjnym WINIARY. Przygotuj warstwową sałatkę gyros jako wyjątkowy dodatek do obiadu lub imponującą przekąskę na imieninowy czy świąteczny stół!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?