1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Makaron gotujemy i odcedzamy. Cebulę i czosnek siekamy. Cebulę rumienimy na połowie masła, dodajemy mięso, smażymy, mieszając 5 min, doprawiamy, dodajemy pomidory, koncentrat, czosnek. Dusimy 5 min. Mąkę smażymy na reszcie masła, wlewamy mleko, gotujemy aż zgęstnieje, dodajemy 1/2 sera, oregano i 2/3 makaronu. Podgrzewamy mieszając 2 min. Makaron z sosem przekładamy do żaroodpornego naczynia, na makaron wlewamy mięso z sosem. Na wierzchu resztę makaronu i ser. Pieczemy 25 min.
Smacznego

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: