1

2

Przepisy

Metrowiec

5/5 5 16 5 1

Przygotowanie:

Ciasto:
Całe jajka utrzeć z cukrem, dodać resztę składników i wymieszać. Podzielić na dwie części. do jednej dodać 2 łyżki kakao. piec 50 min.

Krem:
Połowę mleka zagotować, do drugiej polowy dodać maki, cukier, cukier waniliowy i wymieszać, wlać na gotujące sie mleko i ugotować jak budyń, cały czas mieszając. odstawić do wystygnięcia.
1 paczkę margaryny utrzeć z żółtkiem i dodawać po łyżce zimnego budyniu.

Upieczone i wystudzone placki pokroić w kromki. Kromki smarować kremem i sklejać kolorami na zmianę, ciemne jasne ciasto. gotowe ciasto można polać polewą.
Ciasto kroić pod skosem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: