Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Ogórki w zalewie curry

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. 1 litr wody
  2. 1.5 szkl. cukru
  3. 1.5 szkl.octu
  4. 1.5 łyżki soli
  5. 3 płaskie łyżki przyprawy curry
  6. Wszystko razem doprowadzić do wrzenia.
  7. Ogórki umyć (nie obierać)pokroić w plasterki gr.ok.0.5 cm.Do słoika ułożyć na dno plaster cebuli potem ogórki, na wierzch dwie małe gałązki selera.Zalać gorącą zalewą curry szczelnie zakręcić słoiki i gotować 5 min.
  8. Po dwóch tygodniach można już jeść przepyszne ogórki.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 22 sierpnia 2009
    papaya007

    ja robię ten przepis, ale ogórki kroję w słupki a dodatkowo na dno słoika razem z cebulą kładę liść selera.

    +0
  • 6 stycznia 2008
    ASPER

    OK.3 KG. To się robi do słoików. Tak jak kiszone czy korniszony.Zalewy wyjdzie gdzieś ok 1,5 l , tak więc moze na 4 litrowe słoiki.A przyprawy można dać trochę mniej jak ktoś lubi łagodne. Ale 3 płaskie łyżki to dobra porcja. SMACZNEGO:)

    +0
  • 6 stycznia 2008
    ASPER

    OK.3 KG. To się robi do słoików. Tak jak kiszone czy kornoszony.Zalewy wyjdzie gdzieś ok 1,5 l , tak więc moze na 4 litrowe sóiki.A przyprawy można dać trochę mniej jak ktoś lubi łagodne. Ale 3 płaskie łyżki to dobra porcja. SMACZNEGO:)

    +0
  • 24 września 2007
    M3080212

    a ile ogorkow do tej salatki potrzeba. Moim zdaniem 3 lyzki curry to za duzo.

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Ogórki w zalewie curry
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Ogórki w zalewie curry

Wydrukuj przepis

Ogórki w zalewie curry

Zgłoś przepis do moderacji