1

2

Przepisy

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

1 litr wody
1.5 szkl. cukru
1.5 szkl.octu
1.5 łyżki soli
3 płaskie łyżki przyprawy curry

Wszystko razem doprowadzić do wrzenia.
Ogórki umyć (nie obierać)pokroić w plasterki gr.ok.0.5 cm.Do słoika ułożyć na dno plaster cebuli potem ogórki, na wierzch dwie małe gałązki selera.Zalać gorącą zalewą curry szczelnie zakręcić słoiki i gotować 5 min.
Po dwóch tygodniach można już jeść przepyszne ogórki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

  • papaya007
    ja robię ten przepis, ale ogórki kroję w słupki a dodatkowo na dno słoika razem z cebulą kładę liść selera.
  • ASPER
    OK.3 KG. To się robi do słoików. Tak jak kiszone czy korniszony.Zalewy wyjdzie gdzieś ok 1,5 l , tak więc moze na 4 litrowe słoiki.A przyprawy można dać trochę mniej jak ktoś lubi łagodne. Ale 3 płaskie łyżki to dobra porcja. SMACZNEGO:)
  • ASPER
    OK.3 KG. To się robi do słoików. Tak jak kiszone czy kornoszony.Zalewy wyjdzie gdzieś ok 1,5 l , tak więc moze na 4 litrowe sóiki.A przyprawy można dać trochę mniej jak ktoś lubi łagodne. Ale 3 płaskie łyżki to dobra porcja. SMACZNEGO:)
  • M3080212
    a ile ogorkow do tej salatki potrzeba. Moim zdaniem 3 lyzki curry to za duzo.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: