1

2

Przepisy

GORĄCA CZEKOLADA DO PICIA

5/5 5 15 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 5 minut

Przygotowanie:

podgrzewamy w garnku melko(0,5 l) wraz z śmietanką (opakowanie) do momentu uzyskania goracąego płynu, dodajemy pokruszone wcześniej 2 tabliczki czekolady. Mieszamy cały czas do momentu kiedy czekolada się rozpuści. Przygotowujemy filiżanki i możemy rozkoszować się upajającym smakiem.

*Jeśli chcemy aby czekolada była bardziej gęsta stosujemy mniejszą ilość mleka.

* Jeśli czekolada ma być smakowa:), np. cynamonowa, bądź wiśniowa -dodajemy odrobine cynamonu, bądź syropu wiśniowego

*rozpuszczajmy dobre czekolady /Wedel itp./, nie wyroby czekoladopodobne -wtedy mozemy być pewni,że odnajdziemy ulubiony smak

* w zależności od tego czy ktoś lubi bardziej slodko bądź mniej , łaczmy czekolady według upodobania / dla łasuchów, ktrórzy lubią słodycz bez przesady dobrym połączeniem jest mleczna+ gorzka

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: